Elkészítése
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, az elmorzsolt élesztőt és egy evőkanál lisztet. Jól elkeverjük, és meleg helyen hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és a felfutott kovászt. Ha szükséges, egy kevés tejet is adunk hozzá, hogy laza, rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg sima és egynemű lesz.
A tésztát fél centiméter vékonyra kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a darált tepertőt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (ha szereted borsosan, bátran fűszerezd). Az aljától felfelé szorosan felcsavarjuk, majd óvatosan téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát két oldalról egymásra hajtjuk, és letakarva 30 percig pihentetjük. A hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig 30 percet pihentetve.
Az utolsó pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdossuk, majd felvert tojással megkenjük. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A pogácsákat előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután kihűltek, tálaljuk őket. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

