Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertős pogácsa egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált tepertő
  • 10 dkg margarin
  • 140 g tejföl
  • só
  • őrölt bors

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tejet. Jól összekeverjük, és kelesztjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sóval, tejföllel, hozzáadjuk a megkelt kovászt és ha szükséges még egy kevés tejet is, hogy laza, rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.

fél cm vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (ha szereted borsosan), majd alulról felfelé felcsavarjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, két oldalról egymásra hajtjuk, fél órát pihentetjük, majd ezt a hajtogatást kétszer megismételjük, közben mindig fél órát pihentetve tésztát. Végül kinyújtjuk, bevagdaljuk, tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és meleg (180 fokos) sütőben kb. 20-25 percig sütjük szép pirosra.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tepertos-pogacsa-egyszeruen/