Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 20 dkg tepertő (darált)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 1 ek sertészsír
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
Tetejére:
- 1 db tojássárgája
- 3 teáskanál szezámmag
Elkészítése:
Tésztához:
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a darált tepertőt, a tojást, a tejfölt, a zsírt, a fűszerpaprikát és a sót.
Jól összedolgozzuk, majd a cipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egyforma csíkokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejére:
Tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és készre sütjük.

