Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg burgonya
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 kk só
- 10 dkg tökmag
Tetejére:
- 5 dkg szezámmag
- 1 tojás
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Még melegen összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal, a tejföllel, egy tojással, sóval, sütőporral és az összetört, hámozott tökmaggal.
Egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük.