Elkészítése
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni körülbelül 5 perc alatt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és az olajat. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, meleg helyen körülbelül fél óráig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálban összekeverjük a kockázott sonkát, a kemény tojást, a mustárt, a ketchupot, a majonézt, a snidlinget, a petrezselymet, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy pohár vagy szaggató hátoldalával köröket szaggatunk belőle. A körök egyik felére teszünk egy kanálnyi tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket alaposan lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
Az elkészült töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsültek, hagyjuk kissé hűlni, és frissen tálaljuk. Tökéletes uzsonnára vagy könnyű vacsorára!
