Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Töltike-maradékokból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni körülbelül 5 perc alatt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és az olajat. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, meleg helyen körülbelül fél óráig kelesztjük, amíg a tészta a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.04.02.

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni körülbelül 5 perc alatt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és az olajat. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, meleg helyen körülbelül fél óráig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálban összekeverjük a kockázott sonkát, a kemény tojást, a mustárt, a ketchupot, a majonézt, a snidlinget, a petrezselymet, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy pohár vagy szaggató hátoldalával köröket szaggatunk belőle. A körök egyik felére teszünk egy kanálnyi tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket alaposan lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

Az elkészült töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután megsültek, hagyjuk kissé hűlni, és frissen tálaljuk. Tökéletes uzsonnára vagy könnyű vacsorára!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is