Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltike-maradékokból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 4 szelet sonka (húsvéti)
  • 3 db keményre főtt tojás (kockázva )
  • mustár
  • ketchup
  • só
  • bors
  • snidling
  • petrezselyem
  • kevés majonéz

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 2-3 teáskanál só
  • olvasztott vaj (a tészta kenéséhez )
  • 1 db tojássárgája (a tészta kenéséhez )

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni körülbelül 5 perc alatt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és az olajat. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, meleg helyen körülbelül fél óráig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálban összekeverjük a kockázott sonkát, a kemény tojást, a mustárt, a ketchupot, a majonézt, a snidlinget, a petrezselymet, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy pohár vagy szaggató hátoldalával köröket szaggatunk belőle. A körök egyik felére teszünk egy kanálnyi tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, és a széleket alaposan lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

Az elkészült töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután megsültek, hagyjuk kissé hűlni, és frissen tálaljuk. Tökéletes uzsonnára vagy könnyű vacsorára!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltike-maradekokbol/