Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Töltött baguette

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 22 darabhoz: Tészta: 1,5 kg sima liszt 7,5 dkg élesztő 175 g (kis pohár) tejföl 2 nagy ek kacsazsír (lehet másfajta is) 1 ek só langyos víz (kb 7,5 dl) Töltelék: 20 dkg gépsonka 20 cm füstöltkolbász 5 szál virsli 1 db szeletelt gombakonzerv 1 cs (5 db) csemegehagyma 1 fej lila hagyma 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.05.23.

Elkészítése

Hozzávalók 22 darabhoz:
Tészta:

  • 1,5 kg sima liszt
  • 7,5 dkg élesztő
  • 175 g (kis pohár) tejföl
  • 2 nagy ek kacsazsír (lehet másfajta is)
  • 1 ek só
  • langyos víz (kb 7,5 dl)

Töltelék:

  • 20 dkg gépsonka
  • 20 cm füstöltkolbász
  • 5 szál virsli
  • 1 db szeletelt gombakonzerv
  • 1 cs (5 db) csemegehagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint só és bors

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 1 ek szezámmag
  • 20 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, a közepén kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt és az olvadt zsírt, majd további langyos víz adagolásával puha gombóccá gyúrjuk. 40-50 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.

Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük. A gombát a levétől leszűrjük és lecsepegtetjük.
A virslit és a csemegehagymát felkarikázzuk, a gépsonkát gyufa formájú csíkokra szeljük, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük (kukoricát is tehetünk hozzá, én most ezt kihagytam).

A megkelt tésztát lisztezett felületre téve, fél öklömnyi darabokra vágjuk, egyenként kigyúrjuk és gombóccá formázzuk, majd 10-15 percet pihentetjük.

A tojást egy kisebb tálban felverjük.

Ezután a gombócokat fél centi vastag ovális formára nyújtjuk, az egyik hosszabbik végét kicsit megkenjük tojással és a másik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a betojásozott része a végén ráragadjon a tésztahengerre, így süléskor nem fog kinyílni, eldeformálódni.

A következő fázisban tojással megkenjük a hengereket és díszítésképp megszórjuk egy kevés szezámmaggal és a közepét éles késsel hosszában kinyitjuk, majd kézzel kicsit kihajtunk rajta.

Az így készített nyílásokat megpakoljuk a töltelékkel, kevés reszelt sajttal zárjuk a bagett töltést.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra és sütőpapírral bélelt lemezre téve kb 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük a bagetteket.

Miután megsültek rácsra tesszük és hagyjuk picit hűlni.

Bonyolultnak tűnik, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, viszont megéri a fáradság, mert másnap is ugyanolyan finom puha és reggelire, tízóraira tökéletes. A gyerekek imádják!

[box style=”info”]Aki a csípős változatot kedveli, a töltelékbe keverhet egy kis chilit, úgy is kiváló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is