Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött croissant recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 2-3 teáskanál só

Tölteléknek

  • kolbász
  • sonka
  • füstölt sajt

A tészta megkenéséhez

  • olvasztott vaj
  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk és kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.

A tésztát két részre osztjuk, majd egyenként nagyjából 30 cm-es és fél cm vastagságú kör formára gyúrjuk.

Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk füstölt sajttal, vagy bármivel amivel szeretjük. (akár sonkával, kolbásszal stb.)

Ha vajas croissantot szeretnénk akkor kemény vajat nagy lyukú reszelőn reszeljünk rá. Ezután egy pizzavágóval 16 cikkre osztjuk, és feltekerjük. (kívülről haladunk befelé) A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-croissant/