Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez:
- 30 dkg párizsi kockára vágva
- 2 fej lila vagy vöröshagyma
- 2 kukorica konzerv
- 25-30 dkg sajt reszelt
- 2 fokhagyma gerezd
- 850 g tejföl
- kockázott bacon
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- szezámmag (lehet lenmag és társai is)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival és a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a párizsit, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, majd éles késsel háromszögekre vágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A kész háromszögeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és a tetejét lekenjük tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

