Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött háromszögek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj

Töltelékhez:

  • 30 dkg párizsi kockára vágva
  • 2 fej lila vagy vöröshagyma
  • 2 kukorica konzerv
  • 25-30 dkg sajt reszelt
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 850 g tejföl
  • kockázott bacon

Tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag (lehet lenmag és társai is)


Elkészítése:

1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival és a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a párizsit, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, majd éles késsel háromszögekre vágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.

A kész háromszögeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és a tetejét lekenjük tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-haromszogek/