Elkészítése
A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd ezt hozzáadjuk a liszthez. Belekeverjük a sót és az olvasztott vajat, és lágyabb tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Lecsepegtetjük a kukoricát, felvágjuk a sonkát, majd ezeket a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, és mindkettőt vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal jól összenyomkodjuk a halmok körül, majd egy pohár vagy kerek szaggató segítségével kiszúrjuk a korongokat. Szükség esetén a széleit még egyszer összenyomkodjuk.
A kész korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, majd kb. 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és újabb korongokat készítünk.
A korongok tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével, majd megszórjuk reszelt sajttal. A korongokat 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
Jó étvágyat!

