Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött korongok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg margarin

Töltelék

  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 1 db tömlős sajt (100 g)
  • 4 evőkanál tejföl

Teteje

  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése

A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd ezt hozzáadjuk a liszthez. Belekeverjük a sót és az olvasztott vajat, és lágyabb tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Lecsepegtetjük a kukoricát, felvágjuk a sonkát, majd ezeket a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, és mindkettőt vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal jól összenyomkodjuk a halmok körül, majd egy pohár vagy kerek szaggató segítségével kiszúrjuk a korongokat. Szükség esetén a széleit még egyszer összenyomkodjuk.

A kész korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, majd kb. 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és újabb korongokat készítünk.

A korongok tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével, majd megszórjuk reszelt sajttal. A korongokat 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-korongok/