Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 darab burgonya
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1,5 dl tej
  • só
  • sajt
  • sonka
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A burgonyákat megfőzzük és még melegen összetörjük, majd kihűtjük.

A liszttel, sóval, burgonyával, tejföllel, élesztővel, tejjel bedagasztjuk a tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát feldaraboljuk és kicsit kilapítjuk a darabokat. A közepükbe reszelt sajtot és kockára vágott sonkát teszünk,

ezután gombócokat formázunk belőlük és hagyjuk 10-15 percig kelni.

Forró olajban, mintha sima lángost sütnénk, kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-langos-7/