Elkészítése
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne – ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és végül az olajat. Az egészet jól összegyúrjuk.
Kb. fél óráig letakarva pihentetjük, ez idő alatt a tészta a duplájára dagad. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket 3–4 mm vastag, kör alakú lappá nyújtjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a korábban elkészített töltelékkel. Ezután a másik lappal befedjük.
A közepére egy pogácsaszaggatóval kör alakot jelölünk ki (nem lyukasztjuk át a tésztát!). Kés vagy pizzaszeletelő segítségével a kör középpontja felé háromszögeket vágunk, amelyeket 2–3 tekeréssel megcsavarunk. Az egészet megkenjük felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk magvakkal. Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik két lappal is.
