Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött napraforgó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 2-3 teáskanál só
  • 1 db tojás (a kenéshez )
  • magvak (a tetejére )

Töltelék hozzávalói

  • 3 evőkanál tejföl
  • 4 szelet párizsi
  • 0,5 fej vöröshagyma (apróra vágva )
  • reszelt sajt
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz
  • snidling
  • bazsalikom
  • só
  • bors

Elkészítése

A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne – ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet és végül az olajat. Az egészet jól összegyúrjuk.

Kb. fél óráig letakarva pihentetjük, ez idő alatt a tészta a duplájára dagad. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket 3–4 mm vastag, kör alakú lappá nyújtjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a korábban elkészített töltelékkel. Ezután a másik lappal befedjük.

A közepére egy pogácsaszaggatóval kör alakot jelölünk ki (nem lyukasztjuk át a tésztát!). Kés vagy pizzaszeletelő segítségével a kör középpontja felé háromszögeket vágunk, amelyeket 2–3 tekeréssel megcsavarunk. Az egészet megkenjük felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk magvakkal. Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik két lappal is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-napraforgo/