Elkészítése
Hozzávalók:
- 50-60 g scamorza (3 cm hosszú, vékony csíkokra vágva)
- 1 csomag (500 g.) fagyasztott leveles tészta
- tetszőlegesen választott töltelék ( kolbász, virsli, császárszalonna, napon szárított paradicsom)
- tojás a kenéshez
- durva szemű só
- szárított provancei fűszerkeverék
Elkészítése:
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval 5 x 5 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek egyik sarkát megkenjük a lazán felvert tojással, majd a választott tölteléket, valamint egy csík sajtot mellé téve felhajtjuk. A töltelék csak a fantáziádra van bízva, mert nagyon változatosan lehet elkészíteni.
Tepsibe, sütőpapírra sorjázzuk úgy, hogy legyen kis távolság a papucskák közt, mert a sütés során kelnek egy kicsit még.
A papucskák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval és fűszerkeverékkel. Ehhez az összeállításhoz ajánlom a pizza fűszert, ami bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring keveréke.
20–25 perc alatt előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
