Tészta előkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat és a langyos vízzel szép sima tésztává dagasztjuk.
Cipóvá formáljuk és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.
Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük felhasználásig (kb 1 óra, de lehet több idő is).
Formázás és töltés:
A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.
Sütés:
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.
Nagyobb család esetén duplázzátok vagy triplázzátok az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!