Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött pizzás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 125 ml víz (langyos )
  • 50 ml olaj

A töltelékhez

  • 10 dkg sajt
  • 1 szál kolbász
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 1 darab paprika
  • 3 kocka sajt

A pogácsák lekenéséhez

  • 1 tojás

A pogácsa szórásához

  • oregánó

Elkészítése

Tészta előkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat és a langyos vízzel szép sima tésztává dagasztjuk.

Cipóvá formáljuk és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.

Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük felhasználásig (kb 1 óra, de lehet több idő is).

Formázás és töltés:

A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.

A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.

Sütés:

210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.

Nagyobb család esetén duplázzátok vagy triplázzátok az adagot!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-pizzas-pogacsa/