Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet cukor

Töltelék

  • 25 dkg sonka
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • mustár
  • bors

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított margarint, a tojássárgákat és a sót. Hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen legalább fél órán át kelesztjük.

Töltelék

A sonkát apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt és mustárt, hogy krémes, de formázható állagú tölteléket kapjunk. Ízesítjük borssal, majd belekeverjük a reszelt sajtot.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát kinyújtjuk. A tészta egyik felére egymástól távolabb halmokat teszünk a töltelékből, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A leeső részeket összegyúrjuk, majd a folyamatot megismételjük. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük tojással, rövid ideig pihentetjük, majd ismét lekenjük. Megszórhatjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A sonkás-sajtos tölteléket variálhatjuk apróra vágott gombával vagy pirított hagymával is. Ha pikánsabb ízre vágyunk, kevés mustár helyett használhatunk tormakrémet is a töltelékben.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-pogacsa-2/