Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávés kanál só (én többet tettem bele)
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl tej

Töltelék:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk, majd ha felfutott, hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Nem kell sokáig dagasztani.

Minimum egy órát pihentessük letakarva, de az sem baj, ha egész éjszaka a hűtőbe marad.

Kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, majd a tetejét lekenjük tojásfehérjével. Kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.

A krém elkészítése:

Az összes hozzávalót a sajt kivételével összefőzzük és amikor kihűlt hozzákeverjük a 5 dkg reszelt sajtot is.

Összeállítás:

Amikor kihűlt a pogácsánk, ketté törjük, nem kell vágni, mert könnyen szétjön és megkenjük a krémmel.

Másnap fogyasszuk, amikor megszívta magát krémmel a pogácsánk.

[box style=”info”]Én pluszban még tettem hozzá füstölt sajtot is! [/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-sajtos-pogacsa-2/