Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta előkészítése: A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagra). Töltelék elkészítése: A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A kisült zsírt lecsepegtetjük, a pirított húsokat félretesszük. A sajtot lereszeljük, a póréhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.05.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta előkészítése:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagra).

Töltelék elkészítése:

A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A kisült zsírt lecsepegtetjük, a pirított húsokat félretesszük. A sajtot lereszeljük, a póréhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a tömlős krémsajtot, a hagymákat, a pirított bacont és sonkát. Ízlés szerint sóval és fehér borssal ízesítjük.

Töltött tészta összeállítása:

A kinyújtott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztalapra egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű csíkokra vágjuk a tésztát (pl. 2-3 cm széles stanglikra).

Kenés és sütés:

A stanglik tetejét megkenjük felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. A kész rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük

Tálalás:

A stanglikat langyosan vagy kihűlve kínáljuk. Remek sós harapnivaló vendégváráshoz vagy borkorcsolyaként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is