Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 0,5 csokor újhagyma
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 20 dkg sajt
  • 1 db tömlős sajt
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sonka
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 db tojás (a kenéshez )
  • szezámmag
  • egész köménymag
  • lenmag

Elkészítése

Tészta előkészítése:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagra).

Töltelék elkészítése:

A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A kisült zsírt lecsepegtetjük, a pirított húsokat félretesszük. A sajtot lereszeljük, a póréhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a tömlős krémsajtot, a hagymákat, a pirított bacont és sonkát. Ízlés szerint sóval és fehér borssal ízesítjük.

Töltött tészta összeállítása:

A kinyújtott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztalapra egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű csíkokra vágjuk a tésztát (pl. 2-3 cm széles stanglikra).

Kenés és sütés:

A stanglik tetejét megkenjük felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. A kész rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük

Tálalás:

A stanglikat langyosan vagy kihűlve kínáljuk. Remek sós harapnivaló vendégváráshoz vagy borkorcsolyaként.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toltott-stangli/