Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt és az összes többi hozzávalóval együtt készítünk egy szép sima, puha tésztagombócot (ami ha nagyon ragadna, akkor lisztezzük, ha keményebb, akkor pici tejjel lágyítjuk). Letakarva 1 órán át kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A gouda sajtot durvára reszeljük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.12.18.

Tészta

Töltelék

Zsemlék tetejére

Elkészítése

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt és az összes többi hozzávalóval együtt készítünk egy szép sima, puha tésztagombócot (ami ha nagyon ragadna, akkor lisztezzük, ha keményebb, akkor pici tejjel lágyítjuk).

Letakarva 1 órán át kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.

A gouda sajtot durvára reszeljük, a többi alapanyagot kisebb darabokra szeleteljük/kockázzuk és pici sóval, borssal fűszerezzük, majd jól összekeverjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vastag téglalap formára nyújtjuk és 24 egyenlő részre vágjuk.

A tésztát kissé megnyújtjuk és 2 ek tölteléket rátéve becsomagoljuk (mint a szilvás gombócnál), ezután a tenyerünkkel körkörösen megsodorjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük (alulra kerüljön a zsemlék összecsípett része).

Megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá ízlés szerint len vagy szezámmagot és mialatt 180 fokra bemelegszik a sütő, addig hagyjuk pihenni, kelni.

A sütési idő nagyjából 25 perc.

Forrón nagyon nehéz, picit hagyni kell hűlni.

Utazáskor szendvicsnek, iskolába, munkahelyre uzsonnára ajánlom, mert nem szárad ki, nem morzsálódik, akár 2 napig finom puha és friss marad!

A töltelék ízlés szerint variálható!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is