Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tepertő kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, további tejet adunk hozzá, hogy rugalmas állagot kapjunk.
A tésztát kisodorjuk, majd rákenjük vagy egyenletesen eloszlatjuk rajta a darált tepertőt. Az ujjainkkal enyhén belenyomkodjuk a tésztába. Ezután a tésztát kétszer hajtogatjuk, majd sodorjuk.
Hajtogatva kelesztjük a tésztát, és a kelesztési idő alatt még egyszer-kétszer hajtogatjuk. Végül a tésztát elsodorjuk, bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük. Az előmelegített sütőt 200 fokra állítjuk, és a pogácsákat aranyszínűre sütjük körülbelül 20-25 perc alatt.
