Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a hideg margarint, a sót és a felfuttatott élesztőt. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A tésztára rásimítjuk a darált tepertőt, megszórjuk egy kevés borssal, majd a tésztát jobbról és balról is a közepéig hajtjuk. Ezután felülről és alulról is behajtjuk, hogy négyrét legyen. A tésztát letakarjuk és fél órán keresztül pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát újra kinyújtjuk, összehajtjuk, majd ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük. Az utolsó hajtogatás után a tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét késsel bevagdossuk, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben, 200 °C-on körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
