Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Töpörtyűs pogácsa szarvasgombás pestóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához 50 dkg liszt 10 dkg vaj 1 késhegynyi frissen őrölt bors. 2 dkg só 1-2 ek tejföl 2 tojás sárgája Az élesztőhöz: 2 dkg élesztő friss 2 dl tej 2 dkg porcukor Továbbá: 20 dkg töpörtyű darálva 2 ek szarvasgombás pestó 1 tojássárgája a kenéshez Elkészítése: A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük, […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Kalla58
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors.
  • 2 dkg só
  • 1-2 ek tejföl
  • 2 tojás sárgája

Az élesztőhöz:

  • 2 dkg élesztő friss
  • 2 dl tej
  • 2 dkg porcukor

Továbbá:

  • 20 dkg töpörtyű darálva
  • 2 ek szarvasgombás pestó
  • 1 tojássárgája a kenéshez


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk.

A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez.

Kidagasztjuk a tésztát, menet közben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.

A meggyúrt tésztát 1 éjszakán át pihentetjük. 3 cm vastagra nyújtjuk, felületét bevagdossuk lisztbe mártogatott 4-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Megkenjük a tojássárgájával és kelesztjük. 180 fokon sütjük szép pirosra, ami kb 20 perc.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is