Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors.
- 2 dkg só
- 1-2 ek tejföl
- 2 tojás sárgája
Az élesztőhöz:
- 2 dkg élesztő friss
- 2 dl tej
- 2 dkg porcukor
Továbbá:
- 20 dkg töpörtyű darálva
- 2 ek szarvasgombás pestó
- 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk.
A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez.
Kidagasztjuk a tésztát, menet közben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.
A meggyúrt tésztát 1 éjszakán át pihentetjük. 3 cm vastagra nyújtjuk, felületét bevagdossuk lisztbe mártogatott 4-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Megkenjük a tojássárgájával és kelesztjük. 180 fokon sütjük szép pirosra, ami kb 20 perc.

