Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töpörtyűs pogácsa szarvasgombás pestóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors.
  • 2 dkg só
  • 1-2 ek tejföl
  • 2 tojás sárgája

Az élesztőhöz:

  • 2 dkg élesztő friss
  • 2 dl tej
  • 2 dkg porcukor

Továbbá:

  • 20 dkg töpörtyű darálva
  • 2 ek szarvasgombás pestó
  • 1 tojássárgája a kenéshez


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk.

A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez.

Kidagasztjuk a tésztát, menet közben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.

A meggyúrt tésztát 1 éjszakán át pihentetjük. 3 cm vastagra nyújtjuk, felületét bevagdossuk lisztbe mártogatott 4-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Megkenjük a tojássárgájával és kelesztjük. 180 fokon sütjük szép pirosra, ami kb 20 perc.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toportyus-pogacsa-szarvasgombas-pestoval/