Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töpörtyűs pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg darált tepertő
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl élesztő
  • 2-3 dl tej

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tepertő kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, további tejet adunk hozzá, hogy rugalmas állagot kapjunk.

A tésztát kisodorjuk, majd rákenjük vagy egyenletesen eloszlatjuk rajta a darált tepertőt. Az ujjainkkal enyhén belenyomkodjuk a tésztába. Ezután a tésztát kétszer hajtogatjuk, majd sodorjuk.

Hajtogatva kelesztjük a tésztát, és a kelesztési idő alatt még egyszer-kétszer hajtogatjuk. Végül a tésztát elsodorjuk, bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük. Az előmelegített sütőt 200 fokra állítjuk, és a pogácsákat aranyszínűre sütjük körülbelül 20-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/toportyus-pogacsa/