Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Török húsos batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt (kb 20 dkg)
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • langyos tej

Töltelék

  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • cayen bors
  • 1 darab zöld chili paprika vagy chilikrém
  • reszelt sajt

Kenéshez

  • 1 tojás felverve

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból annyi tejjel tésztát gyúrunk, hogy ne ragadjon, de könnyen formázható legyen, majd letakarva kelesztjük.

A töltelékhez az olajat felhevítjük, majd a vöröshagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Félidőben hozzáadjuk a fokhagymát, majd kevés idő múlva a húst is rádobjuk. Fehéredésig pirítjuk, közben pedig hozzáadjuk a fűszereket is.

Addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül. Az elkészült tölteléket kihűtjük.

A megkelt tésztát 5 részre osztjuk. A tésztákat egyenként, jól lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk, kb lapostányér nagyságúra.

A tészta közepére tesszük a töltelék 1/5-ét, majd reszelt sajtot szórunk rá. Ráncosan összeszedjük a tésztát a kezünkben, majd megcsavarjuk és visszahajtjuk a felesleget. Eligazítjuk és tepsire tesszük.

Amikor mind elkészült, akkor felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/torok-husos-batyu/