Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Totus spenótos burek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 0,5 csomag réteslap

A töltelékhez

  • 10 dkg spenót
  • 15 dkg totu
  • 2 evőkanál totukrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése

A töltelékhez az olíva olajat egy magas falú serpenyőben vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott.

Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.

Ha a töltelék kihűlt, akkor egy konyharuhára teszünk egy réteslapot és olajjal bekenünk. Félbehajtjuk, hogy a szélesebb oldala maradjon, és kb 2 ujjnyi vastagon teszünk a szélére tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.

Egy kerek pite vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és csiga alakban, óvatosan beletesszük a feltekert rétest, ezt addig folytatjuk, míg tele nem lesz a forma.

Ezután olajjal lekenjük a tetejét majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/totus-spenotos-burek/