Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-baconos hajtogatott pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 300 ml tej (meleg)
  • 200 ml víz (meleg)
  • 2 csomag instant élesztő (2x7 g)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só (csapott)
  • 100 ml olaj
  • 250 g túró (krémes )
  • 1 kg finomliszt (+ nyújtáshoz egy kevés)

Töltelék

  • 250 g krémsajt
  • 250 g vaj (hideg)
  • 200 g bacon (pirítva)

Tetejére

  • köménymag
  • szezámmag
  • reszelt sajt

Kenéshez

  • 3 tojássárgája

Elkészítése

A tejet, a vizet, az élesztőt és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét a túrót az olajat (úgy, hogy egy picit hagyjunk meg az olajból a végére) és a sót, majd jól elkeverjük. Ezután mehet hozzá fokozatosan a maradék liszt. Bedagasztjuk pár perc alatt.

Amikor kész, akkor a maradék olajjal is eldolgozzuk és félretesszük kb 15 percre.

Kivesszük a tálból és lisztezett felületre tesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majd az egyik felére teszünk reszelve hideg vajat (kb 3/4 részét használjuk fel a vajnak), majd félbe hajtjuk. Ezután a másik felére tesszük ugyanígy a maradék vajat, majd megint félbe hajtjuk.

A tésztát bevágjuk éles késsel a hajtás menti éleknél. Ezután újra kinyújtjuk és 4-be hajtjuk.

Ismét bevágjuk a hajtás menti oldalait úgy, hogy minden oldalt 2-2 csíkban.

Ismét kinyújtjuk, majd az egyik felét megkenjük a krémsajttal és rászórjuk a bacont is, majd újra félbe hajtjuk.

Ezután felszeleteljük kockákra. Megkenjük mindegyik tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint díszítjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/turos-baconos-hajtogatott-pogacsa/