Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 kiskanál só
  • 20 dkg kockázott bacon

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A bacont pirosra sütjük.

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, amíg a teteje habos nem lesz. Amíg kel, összekeverjük a túrót a vajjal (melegítsük meg egy kicsit, hogy ne legyen darabos), hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót és az élesztős tejet. A kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem szükséges hosszú ideig gyúrni.

A tésztát körülbelül 20 percig kelesztjük, majd jól belisztezett deszkán vagy asztalon kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára rászórjuk a kisütött bacont, és rétesszerűen feltekerjük, majd még egy kicsit átgyúrjuk. Újra kinyújtjuk körülbelül 1,5 centi vastagságúra, bekockázzuk a tetejét éles késsel, és tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket felvert tojással. Előmelegített, 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/turos-baconos-pogacsa-egyszeruen/