A bacont pirosra sütjük.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, amíg a teteje habos nem lesz. Amíg kel, összekeverjük a túrót a vajjal (melegítsük meg egy kicsit, hogy ne legyen darabos), hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót és az élesztős tejet. A kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem szükséges hosszú ideig gyúrni.
A tésztát körülbelül 20 percig kelesztjük, majd jól belisztezett deszkán vagy asztalon kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára rászórjuk a kisütött bacont, és rétesszerűen feltekerjük, majd még egy kicsit átgyúrjuk. Újra kinyújtjuk körülbelül 1,5 centi vastagságúra, bekockázzuk a tetejét éles késsel, és tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket felvert tojással. Előmelegített, 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.