Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sós sütemények

Túrós kelt pogácsa gluténmentesen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel. Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat, adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk. Ez függhet a tojás nagyságától és a túró minőségétől is. Langyos helyen, letakarva hagyjuk kelni. Ezt követően nyújtsuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel.

Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat, adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is.

Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk. Ez függhet a tojás nagyságától és a túró minőségétől is.

Langyos helyen, letakarva hagyjuk kelni.

Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük.

Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy köménymaggal megszórjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is