A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat, adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk. Ez függhet a tojás nagyságától és a túró minőségétől is.
Langyos helyen, letakarva hagyjuk kelni.
Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük.
Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.