Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-magvas bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 csapott ek só
  • 250 ml langyos víz
  • 25 dkg túró
  • 4 ek olívaolaj
  • mák, szezámmag, nagyszemű só, köménymag a szóráshoz, ki mit szeret


Elkészítése:

A lisztetet az élesztővel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük, meleg helyen.

Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Hengereket formázzunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Kevés vízzel megkenjük a tetejüket és megszórjuk a magokkal. Végül a tetejüket ferdén bevágjuk. Még 30 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/turos-magvas-bagett/