Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 12,5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1 tk só
A kenéshez:
- 3 dkg olvasztott margarin
A tetejére:
- 1 db felvert tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
Lekenjük olvasztott margarinnal, majd az alsó hosszabbik felét középre hajtjuk. A felső felét ráhajtjuk.
A bal oldali felét középre, a jobb oldalit rá.
Háromszor hajtogatjuk, minden hajtogatásnál, egy ecsettel lekenjük olvasztott margarinnal.
Az utolsó nyújtásnál 2 cm-re nyújtjuk, tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, kiszaggatjuk és 200 fokon megsütjük