Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. A hideg vajat kisebb darabokra vágjuk, majd a liszttel összemorzsoljuk, amíg egységes, morzsás állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a túrót, és annyi tejfölt dolgozunk bele, hogy puha, de nem ragacsos tésztát gyúrhassunk.
A tésztát lisztezett felületen körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, hogy sütés közben szép aranybarna legyen.
Egy pogácsaszaggatóval (körülbelül 4-5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk a tésztát, majd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a pogácsákat 20-25 perc alatt készre. A sütési idő a pogácsák vastagságától és méretétől függ, ezért érdemes figyelni őket a sütés vége felé.
A kész pogácsákat langyosra hűtve tálaljuk. Frissen fogyasztva a legfinomabbak!
