Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. A hideg vajat kisebb darabokra vágjuk, majd a liszttel összemorzsoljuk, amíg egységes, morzsás állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a túrót, és annyi tejfölt dolgozunk bele, hogy puha, de nem ragacsos tésztát gyúrhassunk. A tésztát lisztezett felületen körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. A hideg vajat kisebb darabokra vágjuk, majd a liszttel összemorzsoljuk, amíg egységes, morzsás állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a túrót, és annyi tejfölt dolgozunk bele, hogy puha, de nem ragacsos tésztát gyúrhassunk.

A tésztát lisztezett felületen körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, hogy sütés közben szép aranybarna legyen.

Egy pogácsaszaggatóval (körülbelül 4-5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk a tésztát, majd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a pogácsákat 20-25 perc alatt készre. A sütési idő a pogácsák vastagságától és méretétől függ, ezért érdemes figyelni őket a sütés vége felé.

A kész pogácsákat langyosra hűtve tálaljuk. Frissen fogyasztva a legfinomabbak!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is