Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 2 csapott teáskanál só
  • 3-4 evőkanál tejföl (szükség szerint)

Tetejére

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. A hideg vajat kisebb darabokra vágjuk, majd a liszttel összemorzsoljuk, amíg egységes, morzsás állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a túrót, és annyi tejfölt dolgozunk bele, hogy puha, de nem ragacsos tésztát gyúrhassunk.

A tésztát lisztezett felületen körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, hogy sütés közben szép aranybarna legyen.

Egy pogácsaszaggatóval (körülbelül 4-5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk a tésztát, majd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a pogácsákat 20-25 perc alatt készre. A sütési idő a pogácsák vastagságától és méretétől függ, ezért érdemes figyelni őket a sütés vége felé.

A kész pogácsákat langyosra hűtve tálaljuk. Frissen fogyasztva a legfinomabbak!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/turos-pogacsa-3/