Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg túró
- 30 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 dkg só
Kenéshez:
- 1 felvert tojás
Elkészítése: Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát.
Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük.
Harmadjára 1,5 cm-esre kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190 fokon 25 perc alatt megsütjük.