Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pogácsa márványsajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg márványsajt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 egész tojás (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál reszelt parmezán (elhagyható)
  • só
  • magvak vagy reszelt sajt a tetejére

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.

A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk.

Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.

Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/turos-pogacsa-marvanysajttal/