Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg margarin
- 15 dkg sajt
- 25 dkg finomliszt
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- 10 szem fekete bors
Elkészítése:
A hozzávalókat a bors kivételével összekeverjük és összegyúrjuk.
A teknőcök testéhez nagyobb adagokat vegyünk ki a tésztából, majd gyúrjuk össze és kicsit lapogassuk el. Helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire őket és kenjük meg az egészet felvert tojással.
Fejéhez, lábaihoz és a farkához kisebb adagokat vegyünk ki a tésztából s formázzunk kis hengereket, majd a megkent testhez tapasszuk hozzá őket.
A fejrészbe nyomjunk 1-1 szem fekete borsot, majd a teknőcök hátát vágjuk be,hogy páncélt formázzon. 190 fokon 35 perc alatt süssük készre a teknőcöket.