Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajas-burgonyás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 38 dkg finomliszt
  • 38 dkg rétesliszt
  • 3 teáskanál só
  • 3,8 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 18 dkg vaj
  • 38 dkg héjában főtt burgonya kihűtve és meghámozva

Elkészítése

A hozzávalókból a burgonya és a vaj kivételével közepes keménységű tésztát dagasztunk. Dagasztás után egy órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát.

Ezután ráreszeljük a burgonya és a vaj egyharmadát és a szokásos módon hajtogatjuk a tésztát. 15 perc pihentetés után még kétszer ismételjük. Közben a maradék burgonyát és a vajat egyformán reszeljük rá.

Az utolsó pihentetés után két centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, berácsozzuk, majd szaggatjuk. A tészta tetejét megkenjük tojással Én köménymagot is szoktam rátenni, végül sajttal megszórom.

20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben sütjük.

Ebből az adagból körülbelül 50 darab pogácsa készült.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vajas-burgonyas-pogacsa/