Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajas pogácsa egy klasszikus, omlós finomság. A hajtogatásnak köszönhetően szép leveles lesz, kívül ropogós, belül pedig puha. Vendégvárónak, családi összejövetelre vagy csak egy finom vacsorához is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.10.05.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kidagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, négybe hajtjuk, és 15 percig pihentetjük. Ezt a hajtogatást összesen háromszor ismételjük meg. A hajtogatások után kisujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tetejét késsel berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pogácsa még ízesebb lesz, ha a tésztába egy marék reszelt sajtot is belegyúrunk. A tetejét szórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel, így változatosabbá tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is