Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajas-tejfölös pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
Vajas tejfölös pogácsa kép

Elkészítése

A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kisodorjuk.

A megmaradt 5 dkg vajat kissé megpuhítjuk, majd a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát feltekerjük, és ismét kinyújtjuk. Ezt a hajtogatást háromszor megismételjük, mindig 20 perc pihentetés után.

A végén a tésztát ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tojással lekenjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tésztát még fél órát pihentetjük, majd 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vajas-tejfolos-pogacsa/