Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajdasági sós-sajtos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 dl étolaj

Töltelékhez

  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 evőkanál só

Tetejére

  • 1 tojás
  • 6 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt 2 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük.

Előkészítjük a sajtkrémet is. A vajat, reszelt sajtot és a tojások sárgáját kikeverjük, majd négy részre osztjuk.

A felfutott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és lágy, könnyen formálható tésztává gyúrjuk, amit ezután 4 részre osztunk. Egyesével kinyújtjuk a tésztákat, majd megkenjük a kikevert sajtkrémmel és feltekerjük. Így lesz 4 tekercsünk.

2 ujjnyi szeleteket vágunk a tekercsekből egy éles késsel vagy cérnával. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal a csigákat.

180 fokon 25 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vajdasagi-sos-sajtos/