Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajdasági sós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 0,5 liter tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • 3 db tojássárgája (habosra keverve)

Elkészítése

Először langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot, és alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket vékonyra kisodorjuk.

A kisodort lapokat megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. A feltekert tésztát kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól megfelelő távolságra, hogy ne ragadjanak össze sütés közben. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

Ha kisebb csigákat szeretnénk, két tésztalapot helyezünk egymásra, és úgy tekerjük fel. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csigák aranybarnára nem sülnek.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vajdasagi-sos/