Elkészítése
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Ezután kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk, minden 20 perc után pihentetve.
A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb. 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is.
Nagyon finom, próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem:
- 1/4 részét pogácsának,
- 2/4 részét túrós és lekváros töltelékkel töltött párnácskáknak,
- 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam.
A tészta hasonló a fornettihez.
Jó étvágyat!


