Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Vendégváró kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vendégváró kifli puha, sós péksütemény, amely tökéletes egy családi összejövetelhez vagy baráti találkozóra. A rétegezett, margarinos tészta omlós állagot ad, a tetején lévő sajt vagy kömény pedig még finomabbá teszi. Melegen és hidegen is kínálhatjuk, így bármikor jó választás lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint habosra keverjük az 1 evőkanál sóval, és félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefírt, az olajat és a 2 tojást, majd rugalmas tésztát gyúrunk. Só nem szükséges bele, mivel a margarinos réteg tartalmazza.

A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Az egyik részt tányér nagyságú körré nyújtjuk, megkenjük a sós margarin negyed részével, majd egy másik kinyújtott lappal lefedjük. A dupla tésztát 8 cikkre vágjuk, és mindegyiket kifli alakban feltekerjük.

Sütés

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket felvert tojással megkenjük. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy őrölt köménnyel megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp

A kifliket előre is elkészíthetjük, majd lefagyasztva tárolhatjuk. Fogyasztás előtt elég néhány perc alatt sütőben átmelegíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is