A margarint habosra keverjük az 1 evőkanál sóval, és félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefírt, az olajat és a 2 tojást, majd rugalmas tésztát gyúrunk. Só nem szükséges bele, mivel a margarinos réteg tartalmazza.
A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Az egyik részt tányér nagyságú körré nyújtjuk, megkenjük a sós margarin negyed részével, majd egy másik kinyújtott lappal lefedjük. A dupla tésztát 8 cikkre vágjuk, és mindegyiket kifli alakban feltekerjük.
Sütés
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket felvert tojással megkenjük. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy őrölt köménnyel megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp
A kifliket előre is elkészíthetjük, majd lefagyasztva tárolhatjuk. Fogyasztás előtt elég néhány perc alatt sütőben átmelegíteni.