A kocka margarint és a sót habosra kell keverni. Az élesztőt a cukros tejben fel kell futtatni, majd az összes hozzávalóval együtt jól ki kell dolgozni a tésztát.
A tésztából 8 kis cipót készítünk. Kettesével nyújtjuk ki őket, mert egy adag kiflihez 2 lap kell. Az egyik lapot megkenjük a sós vajjal (én ezt a vajat egy kicsit meg szoktam olvasztani, úgy jobban lehet kenni), majd ráhelyezzük a másik lapot. Ha szeretnénk, sonkával is tölthetjük, amit a lap ráhelyezése előtt kell megtenni.
Az így kapott kerek tésztát ugyanúgy vágjuk fel, mint egy tortát, hogy háromszögeket kapjunk, 12 felé (először felezzük, aztán keresztbe is felezzük, majd harmadoljuk). A háromszögeket a vastag felétől lazán feltekerjük, tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
Sütőpapíron, 180 fokon sütjük.
Jó étvágyat!