Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Vendégváró sós kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a vajat vagy margarint habosra keverjük a sóval és tegyük félre. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos-cukros tejjel. A lisztet egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát a megkelt élesztővel, kefirrel, olajjal és tojásokkal. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsa tésztát kapunk. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm átmérőjű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2018.08.21.

Hozzávalók

Tészta kenéséhez

Elkészítése

Először a vajat vagy margarint habosra keverjük a sóval és tegyük félre.

Felfuttatjuk az élesztőt a langyos-cukros tejjel. A lisztet egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát a megkelt élesztővel, kefirrel, olajjal és tojásokkal. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsa tésztát kapunk.

A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

Megkenjük a vaj vagy margarin 1/4-ed részével és egy másik lappal (amit szintén 30 cm-re nyújtunk) befedjük. 4 részre vágjuk a tésztát, majd minden cikket még 3 felé, majd a részeket egyenként szorosan feltekerjük.

Tojássárgájával lekenjük, a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szeretné, megszórjuk.

A maradék tésztát is így készítjük el.

1 órán át pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütési idő sütőfüggő!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is